Vi har ju tidigare här på bloggen ett flertal gånger funnit anledning att beklaga oss över sakernas tillstånd inom waldorfrörelsen. Idag låter vi dock glädjen skina igenom för det finns ju ett och annat att lyfta fram som bra tecken på utveckling, entreprenörsanda och mod. Varsågod, här kommer positiva listan!
  • Vid ett möte i måndags på Utbildningsdepartementet uttalades en tydlig vilja från regeringen att från 2014 hjälpa till att säkerställa utbildningen till waldorflärare genom ett ekonomiskt stöd till Waldorflärarhögskolan, WLH. Även på flera andra viktiga punkter visade departementet ambition att bidra till konstruktiva lösningar och även lagändringar om det behövs. Uppenbarligen har det senaste årens aktivitet från många engagerade waldorfvänner gett resultat och kanske börjar det märkas att valåret 2014 kommer närmare…. 

          Läs mer på WLH:s hemsida om mötet i måndags.
  • Framtidskonferensen Waldorf 2.0 rycker allt närmare. Den 26-27 april kommer av allt att döma en stor engagerad grupp människor träffas för att påbörja en utvecklingsprocess vars slutresultat vi ännu inte känner till. Många vill vara med, det blir först till kvarn när anmälningsfunktionen öppnar inom kort! Välkommen! 

          Läs mer på konferensens hemsida www.waldorf2.se och min artikel på Waldorf Agora                  

  • Idag på eftermiddagen var det Öppet Hus för nya Carlgrenska Waldorfgymnasiet i Stockholm som kommer att starta till hösten. En stor grupp elever och föräldrar lyssnade på beskrivningen av det nya gymnasiets planer och njöt av den spännande miljön på fotografiska. Spännande var det också att höra om planerna på ett nära samarbete med flera hållbarhetsorienterade företag och möjligheterna att skapa ett riktigt hållbarhetens hus i Stockholm. Initiativet runt Carlgrenska har just den initiativkraft och professionalitet som vi flera gånger efterlyst här på bloggen och allt tyder på att projektet kommer att lyckas.

          Läs mer på deras hemsida och tipsa alla niondeklassare runt om i landet!


          Ett liknande initiativ finns i Norrköping där ett nytt gymnasium startar mitt i stan på 
          Moa Martinssons Torg. Spännande och modigt!
  • Waldorfskolefederationens hemsida blir allt mer aktiv. Än är det långt kvar till det vi efterlyst här på bloggen men det rör på sig och mer lär vara på gång. Bravo!
  • Utöver vad vi listat ovan finns det säkert en massa spirande energi och kreativitet som vi inte känner till! Skriv till oss och berätta så lyfter vi fram det här på bloggen! Skriv “nu är vi på G” i meddelanderaden. Under 2012 rosades vi bland annat av olympiad och matematikfestival. Vad blir 2013 års höjdpunkter?
  • Och avslutningsvis måste vi ju också säga att det är roligt att det under våren utkommer en ny bok om waldorfpedagogik, det har inte hänt på många år. Hurra!


    Hälsar er reporter ute i verkligheten /Örjan

Categories: Allmänt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *